Tandimplantaten

Een tand verliezen kan iedereen overkomen. Het verliezen van een tand of meerdere tanden kan echter zowel esthetische als functionele implicaties hebben. Ook kan dit problemen opleveren voor uw zelfvertrouwen. Gelukkig zijn hier tegenwoordig goede oplossingen voor. Tandimplantaten bieden een lange termijn oplossing voor ontbrekende tanden.

Wat is een tandimplantaat?

Een tandimplantaat is een kunstmatige vervanging van uw tand. Uw eigen tanden en kiezen hebben wortels, die in uw kaakbot vastzitten. Implantaten zijn kunstwortels en worden in de kaak geplaatst ter vervanging van natuurlijke wortels.

Hoe wordt een implantaat ingebracht?

Een implantaat wordt ingebracht door middel van een schroefje. Dit schroefje is gemaakt van titanium. Er wordt titanium gebruikt, omdat dit een metaal is dat niet door het menselijk lichaam wordt afgestoten. Op een implantaat kan een kroon, een brug of een gebitsprothese geplaatst worden.

Implantaten voor onderkaak of implantaten voor bovenkaak?

Er zijn zowel implantaten voor de onderkaak als implantaten voor de bovenkaak. De implantaten voelt u niet. U zal het verschil tussen een natuurlijke wortel met kroon of een implantaat met kroon hierdoor niet opmerken.

Om u een goed beeld te geven hoe de tandimplantaten geplaatst worden zullen we het gehele proces hieronder beschrijven.

Stap 1: Het in kaart brengen van uw situatie
Eerst brengen wij uw algemene gezondheid en mondsituatie in kaart. Daarnaast wordt er gekeken of er voldoende kaakbot bij u aanwezig is. Er wordt gekeken of u bovenkaak implantaten nodig heeft of juist onderkaak implantaten. Verder wordt de breedte van uw kaak gemeten, onderzoeken we de conditie van uw tandvlees en kijken we hoe de tanden en kiezen op elkaar passen. Tot slot is het mogelijk dat er gebitsfoto’s worden gemaakt of afdrukken worden genomen.

Stap 2: De tandimplantaten plaatsen
De implantaten zullen geplaatst worden. U zal hiervoor een plaatselijke verdoving in de kaak krijgen. Het plaatsen van deze implantaten is een relatief eenvoudige ingreep en is ook op oudere leeftijd prima mogelijk.

Stap 3: De implantaten laten vastgroeien
De implantaten hebben tijd nodig om stevig in het kaakbot vast te zitten. Na een periode van 3 maanden zullen de implantaten stevig vastgegroeid zijn. U hoeft zich natuurlijk geen zorgen te maken dat u in deze periode zonder tand of tanden loopt. Wij kunnen vrijwel altijd zorgen voor een tijdelijke oplossing.

Stap 4: Het plaatsen van een kroon, brug, prothese of kunstgebit
Uw nieuwe tanden of kiezen worden in een tandtechnisch laboratorium gemaakt. Na de periode van 3 maanden zult u terugkomen en kan een kroon, een brug of een gebitsprothese geplaatst worden op de implantaten.

Stap 5: Schoonhouden
Wanneer u klaar bent met de behandeling moet u er rekening mee houden dat er ook tandplak en tandsteen kan ontstaan op uw tandimplantaten. Ook tijdens de behandeling, wanneer de implantaten moeten vastgroeien, moet u deze schoonhouden. Dit kunt u doen door tweemaal per dag, de delen van de implantaten die boven het tandvlees uitsteken, te poetsen. Wij raden aan om hierbij extra aandacht te geven aan de overgang van het implantaat naar het tandvlees.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen bij het kiezen van tandimplantaten voor in uw bovenkaak of onderkaak. We zullen de belangrijkste voordelen hieronder beschrijven.

  • Voorhoofd
  • – Een verbetering van de functionaliteit
  • – Minder botverlies omdat het implantaat kan helpen bij het stimuleren van botgroei
  • – Tanden en kiezen op implantaten zijn niet van echt te onderscheiden
  • – Kunnen tientallen jaren meegaan, wanneer u deze goed onderhoud

Onze tandimplantaten worden in Turkije uitgevoerd door kaakchirurgen die gespecialiseerd zijn in hun vakgebied en ondergaan een strikt selectieproces. Dit doen wij om te garanderen dat u wordt behandeld door de meest ervaren chirurgen ter wereld.

Andere behandelingen

Kom meer te weten over onze andere behandelingen

Voelt u zich wel eens ongemakkelijk door de kleur van uw tanden? Bij NHC Clinic kunnen we uw gebit weer een glans geven door uw tanden te bleken. Bent u geïnteresseerd of zou u meer willen weten over onze tandenbleekbehandelingen? Kijk dan eens op onze tandenbleek pagina.

Een kroon is het bovenste gedeelte van uw tand, dit deel is een stuk kleiner dan het niet zichtbare gedeelte van de tand (de wortel). Bent u geïnteresseerd of zou u meer willen weten over onze tandenbleekbehandelingen? Kijk dan eens op onze tandenbleek pagina.

Wilt u graag een afgebroken tand repareren? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Wilt u graag mooie witte tanden? Dan kunnen facings iets voor u zijn. Onze specialisten bij NHC Clinic hebben veel ervaring hiermee en zullen uw gebit weer laten stralen.