Facings

Iedereen wilt graag een mooi gebit hebben. Een stralende lach staat voor zekerheid en geluk. Het kan iedereen overkomen dat een stukje tand afbreekt. Wilt u graag een afgebroken tand repareren? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Wilt u graag mooie witte tanden? Dan kunnen facings iets voor u zijn. Onze specialisten bij NHC Clinic hebben veel ervaring hiermee en zullen uw gebit weer laten stralen.

Wat is een facing?

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal. Onze professionals gebruiken dit materiaal om de vorm of de kleur van uw tanden aan te passen. Denk hierbij aan spleetjes tussen tanden opvullen. Maar ook afgebroken hoekjes repareren, scheve tanden maskeren en bruine of gele tanden weer wit maken. Bij NHC Clinic in Turkije beschikken wij over facings van porselein, maar ook over facings van composiet.

Het verschil tussen composiet facings en porselein facings

De facings van NHC Clinic in Turkije worden gemaakt van composiet of porselein. Als u facings van composiet neemt, kunt u ervan uitgaan dat ze tussen de 5 en 10 jaar blijven zitten. Facings van porselein gaan tussen de 15 en 20 jaar mee, voordat ze aan vervanging toe zijn. Dit komt omdat porselein duurzamer materiaal is dan composiet.

Daarnaast is de kwaliteit van facings die gemaakt zijn van porselein, hoger dan die van composiet. Ze zijn minder gevoelig voor tandplak en verkleuren minder snel. Dit merkt u ook terug in de prijs. Het plaatsen van porselein facings is duurder dan het plaatsen van composiet facings. Gelukkig liggen de prijzen, voor het plaatsen hiervan, in Turkije veel lager dan in Nederland.

Ten slotte kunnen composiet facings makkelijker geplaatst worden dan bij porselein. Vaak kan een composiet facing direct al geplaatst worden. Bij een porselein facing, wordt er vaak eerst een afdruk gemaakt van het gebit en zou u daarna terug moeten komen.

De behandeling in stappen van een composiet facing

Stap 1: Het bepalen van de kleur
In deze stap kiest u samen met één van onze professionals de juiste kleur van uw composiet facing. Het effect van de gewenste kleur kunnen wij direct aan u laten zien.

Stap 2: Het afslijpen van de tand
Indien dit nodig is slijpen we een heel dun laagje van het oppervlak van uw tand af. Zo ontstaat er ruimte voor de facing.

Stap 3: Het plaatsen van de facing
Voordat de composiet wordt toegevoegd aan uw tand, wordt u tand behandeld met een hechtlaag. Op deze hechtlaag kan de composiet worden toegevoegd.

Stap 4: Het in vorm brengen van de facing
Nu de composiet is toegevoegd is het van belang dat de juiste vorm wordt gecreëerd. Wanneer de juiste vorm is ontstaan zal het composiet worden verhard en wordt het oppervlak gepolijst. Indien u de vorm of kleur niet goed vindt, kan deze nog gecorrigeerd worden.

Behandeling in stappen van een porselein

Stap 1: Het bepalen van de kleur
In deze stap kiest u samen met één van onze professionals de juiste kleur van uw porselein facing. Het effect van de gewenste kleur sturen wij op naar ons laboratorium.

Stap 2: Het afslijpen van de tand
Bij een facing van porselein moet er vaak glazuur weggeslepen worden. Een porseleinen facing moet namelijk minimaal een halve millimeter dik zijn.

Stap 3: Het in vorm brengen van de facing
Er wordt een afdruk gemaakt van uw tand. De gewenste vorm van uw facing zal worden gemaakt in ons laboratorium.

Stap 4: Het plaatsen van de facing
Vaak bij een porseleinen facing moet u een herhaalafspraak maken. Tijdens deze afspraak brengen we de facing aan. Net als bij een composiet facing wordt u tand behandeld met een hechtlaag. Op deze laag wordt de facing aangebracht. Indien u de vorm of kleur niet goed vindt, zal er een nieuwe facing in ons laboratorium worden gemaakt.

Andere behandelingen

Kom meer te weten over onze andere behandelingen

Tandimplantaten bieden een lange termijn oplossing voor ontbrekende tanden. Wij bieden betrouwbare behandelingen met als resultaat een stralend gebit met mooie protheses. Bent u geïnteresseerd of zou u meer willen weten over onze tandimplantaten? Kijk dan eens op onze tandimplantaten pagina

Voelt u zich wel eens ongemakkelijk door de kleur van uw tanden? Bij NHC Clinic kunnen we uw gebit weer een glans geven door uw tanden te bleken. Bent u geïnteresseerd of zou u meer willen weten over onze tandenbleekbehandelingen? Kijk dan eens op onze tandenbleek pagina.

Een kroon is het bovenste gedeelte van uw tand, dit deel is een stuk kleiner dan het niet zichtbare gedeelte van de tand (de wortel). Bent u geïnteresseerd of zou u meer willen weten over onze tandenbleekbehandelingen? Kijk dan eens op onze tandenbleek pagina.