Botox

Bij cosmetische ingrepen wordt botox vaak gebruikt bij de zogenaamde botoxbehandeling.

Verschillende Botox behandelingen

Botox kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Bij NHC Clinic kunt u terecht voor alle verschillende botox behandelingen. De botoxbehandeling kan van toepassing zijn op uw:

  • Voorhoofd
  • Hals
  • Kin
  • Kaaklijn
  • Mondhoeken
  • Lippen
  • Frons
  • Kraaienpootjes
  • Wenkbrauwen

Over botox

Zoals al eerder is botox één van de huid fillers. Hieronder zal uitgelegd staan wat voor effect de botox behandeling zal hebben op het desbetreffende deel van uw gezicht.

Voorhoofd
Uw gezicht is natuurlijk uw visitekaartje en rimpels op uw voorhoofd kunnen u een erg verouderde look geven. Een botox behandeling tegen rimpels kan uw gezicht weer een strakke, frisse look geven. Ga vooral eens in gesprek met één van onze consulten om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Hals
Botox is een natuurlijk eiwit wat als een spierontspanner werkt. Wanneer uw halsspieren zorgen voor rimpels en verslapping van de huid, kan de botox deze spierspanning verminderen. De hals zal dus gladder worden en rimpels verminderen of compleet laten verdwijnen.

Kin
Uw kin is een belangrijk element van uw gezichtscontour. De vorm van de kin veranderd bij het ouder worden van de huid. Daarnaast kunnen er ook

Kaaklijn
Tegenwoordig is een V-lijn in het gezicht een belangrijk schoonheidsideaal. Het kan echter soms voorkomen dat de kaak zich zo sterk ontwikkeld, dat de kaaklijn te breed lijkt. Vrouwen ervaren dit bij zichzelf als minder aantrekkelijk terwijl mannen hier wel een positieve kijk op hebben. Het gaat voor iedereen voornamelijk om een goed zichtbare V-lijn. Een botox behandeling heeft een positief effect op de zichtbaarheid van de kaaklijn. Doordat botox ervoor zorgt dat de kauwspieren gedeeltelijk ontspannen zal de V-lijn in de kaak duidelijker naar voren komen. Het zal legt namelijk wat meer focus op de jukbeenderen waardoor het er wat slanker en jonger uit zal zien.

Mondhoeken
Het kan zijn dat u zich niet prettig voelt bij omlaag wijzende mondhoeken. Het kan er somber uitzien waardoor u bijvoorbeeld de verkeerde uitstraling geeft. Dit probleem kan snel worden opgelost met een botox behandeling bij de mondhoeken. Het kan echter voorkomen dat andere huidfillers wellicht een betere optie zijn voor u. Ga daarom eens in gesprek met een van onze consulten.

Frons
Bij het ouder worden kunnen door het samentrekken van verschillende spiertjes tussen de wenkbrauwen fronsrimpels ontstaan. Het ligt voornamelijk aan uw genen of dit gebeurd of niet. Heeft één van uw ouders fronsrimpels? Dan is er zeker een aanwezige kans dat deze ook op zal duiken in uw generatie. Veel fronsrimpels kunnen het doen lijken dat u boos of nors kijkt, zelfs terwijl dit niet het geval is. Een botox behandeling zorgt ervoor dat de spieren in de frons van de wenkbrauw naar beneden zullen trekken. Dit zal er dus voor minder, zelfs helemaal geen rimpels zorgen.

Kraaienpootjes
Te diepe zichtbare kraaienpootjes kunnen ook worden verholpen met een botox behandeling. Zo zijn ze in het begin al met slechts een paar injecties te behandelen. Wanneer de jukbeenderen ook lijden onder volumeverlies, is het handiger om dit gebied eerst te herstellen voor er iets aan de kraaienpootjes wordt gedaan.

Wenkbrauwen
Net als een frons op uw voorhoofd, kunnen hangende wenkbrauwen een boze of vermoeide blik uitstralen. Een wenkbrauwlift met botox zorgt ervoor dat het spiertje wat de wenkbrauwen omlaag trekt zal verslappen, en de wenkbrauwen dus weer wat meer omhoog zullen gaan staan. Dit zal zorgen voor een frissere blik.

Wanneer komt u niet in aanmerking voor een botox behandeling?

Het komt niet vaak voor, maar soms kan het zijn dat iemand niet geschikt is voor huidfillers als de botox behandeling. Hierbij is de leeftijd niet echt doorslaggevend. Er wordt meer gekeken naar de conditie van de huid. Wanneer de huid namelijk te verslapt is, zal het effect van botox weinig zin hebben. Het is namelijk noodzakelijk dat het steun krijgt van een bepaalde “stevigheid” in de huid. Om deze reden kunt u het best eerst in gesprek gaan met een gespecialiseerde consult. Deze persoon kan u namelijk het best vertellen wat het resultaat van de behandeling zal zijn. Botox behandelingen zullen in principe altijd wel effect hebben, alleen moet u zich afvragen of een gladde rimpelloze huid past bij een al wat slappere en wellicht een wat oudere huid.

fillers

Andere behandelingen

Kom meer te weten over onze andere behandelingen

PRP

Heeft u last van verdund haar en is hierdoor uw hoofdhuid sneller zichtbaar? Met onze PRP behandeling kunt u uw probleem verhelpen. Herkent u deze situatie en bent u geïnteresseerd in de behandeling? Kijk dan vooral eens op onze PRP pagina.

Heeft u altijd al gedroomd van vollere lippen? Of vindt u misschien dat uw gezicht een wat jongere uitstraling verdient? Dan kan een filler behandeling een goede optie voor u zijn. NHC Clinic biedt een non-cosmetische behandelingen op maat. Vind hier meer informatie.

De mesotherapie behandeling kan op twee manieren worden toegepast, namelijk voor uw haar of voor uw huid. Het versterkt de huid of haarzakjes van binnenuit. Dat wil zeggen dat uw eigen lichaam wordt gestimuleerd om uw huid en/of haar te herstellen.